Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Osmnáctiletý mladík zadržen

Na zloděje upozornili všímaví spoluobčané. 

Případ nahlášený na linku 158 řešili slánští policisté v sobotu ve večerních hodinách. Operační důstojník přijal oznámení, že na parkovišti v blízkosti Dětského domova ve Slaném v Tomanově ulici houká zaparkované vozidlo a že oznamovatel pojal tudíž podezření, že se do automobilu vloupali zloději. Policisté ihned na místo vyjeli a zjistili, že jsou zde poškozená dvě vozidla, a to Škoda Felicia a VW Transporter. Vytěžením svědků bylo zjištěno, kde by se údajný pachatel měl nacházet. Policisté se okamžitě vydali zloděje hledat, což se jim během několika minut podařilo. V kůlně domu v ulici Arbesova byl zadržen teprve osmnáctiletý mladík ze Slaného. Ten je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci, a protože se před policisty schoval ve výše zmiňované kůlně rodinného domu, čelí navíc i podezření z přečinu porušování domovní svobody.
 
Další případy z víkendové svodky:  
 
Podvodem na internetovém portálu se zabývají kladenští policisté.  Sedmačtyřicetiletý muž z Kladna si přes internet objednal televizor v hodnotě 38.618,- Kč. Dne 7. října 2011 zaplatil tuto částku převodem ze svého účtu. Do dnešního dne však žádné zboží neobdržel, ačkoliv prodejce sliboval doručení do 24 hodin. S poškozeným nikdo z internetového portálu nekomunikuje a také telefonní číslo prodejce je nedostupné.
 
Zloděj si vyhlédl v noci ze soboty na neděli garáž u rodinného domu v obci Tuchlovice. Z té odcizil dvě sady zimních pneumatik, aku vrtačku, nářadí, jezdeckou přilbu, baseballové rukavice a televizi. Majiteli tak způsobil škodu přes čtyřicet tisíc korun. Ve stejnou dobu se neznámý pachatel vloupal do domu v Kladně v ulici Gen. Píky. Zde vnikl do skladovacích prostor ve sklepě, ze kterých odcizil profesionální nářadí v celkové ceně 78.500,- Kč.
 
Během uplynulého víkendu se policisté zaměřili i na kontroly na silnicích. U celkem pěti řidičů zjistili požití návykové látky před jízdou. Ve všech případech se jednalo o alkohol za volantem. První kontrolovaný byl šestapadesátiletý řidič vozidla Renault Kangoo, kterého zastavili policisté v obci Kamenné Žehrovice v ulici Karlovarská v pátek ve čtvrt na jedenáct večer. Nejen, že u sebe neměl řidičský průkaz, dechová zkouška navíc ukázala 1,21 promile alkoholu. Druhý případ řešili jen čtvrt hodiny poté. Tentokrát bylo zastaveno vozidlo Opel Vectra v obci Hostouň v ulici Kladenská. Automobil řídil dvaatřicetiletý cizí státní příslušník z Prahy. Tomu policisté naměřili 2,03 promile. Po provedení odběru biologického materiálu v Oblastní nemocnici v Kladně byl hříšník umístěn do cely předběžného zadržení. Dopravní policisté kontrolovali v sobotu po půlnoci i automobil Opel Corsa, který nerespektoval v Kladně v ulici Unhošťská dopravní značku „Stop, dej přednost v jízdě“. U čtyřicetiletého řidiče byla zjištěna hodnota 1,27 promile alkoholu v dechu, proto byl policisty zdražen a eskortován na policejní služebnu. Deset minut poté byla zastavena i manželka tohoto výtečníčka v ulici Dr. Steinera v Kladně. Sedmatřicetiletá žena usedla za volant jejich automobilu Opel Corsa i přesto, že i ona před jízdou požila alkoholické nápoje. V tomto případě dechová zkouška ukázala 1,6 promile. Proto následovala svého manžela na policejní oddělení. Také v případě tohoto manželského páru se jednalo o cizí státní příslušníky. Posledního podnapilého řidiče kontrolovali policisté v neděli ve 2:15 v Kladně v ulici Zádušní. Osmatřicetiletý Kladeňák řídil Škodu Octavia ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, což bylo prokázáno i provedenou dechovou zkouškou. Ta ukázala 1,23 promile. Všichni výše zmiňovaní jsou nyní podezřelí z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mohou jít za mříže až na jeden rok.
 
nprap. Michaela Nováková
17.10.2011

vytisknout  e-mailem