Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Osmnáctiletý mladík je podezřelý z krádeží

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté objasnili krádeže kabelů ze staveb i vloupání do sklepa 

Policistům obvodního oddělení ve Světlé nad Sázavou se podařilo objasnit krádeže, ke kterým došlo ve Světlé i v Nové Vsi u Světlé v listopadu letošního roku. Tehdy neznámý pachatel se v období od 9. do 23. listopadu vloupal do sklepní kóje v domě na Kolovratově ulici. Po vypáčení dřevěných latí z kóje odcizil batoh s rybářským náčiním v hodnotě deset tisíc korun. K dalšímu případu došlo v noci z 18. na 19. listopadu v Nové Vsi u Světlé. Pachatel vnikl na neoplocené pozemky dvou rozestavěných rodinných domů a dvou novostaveb a odcizil větší množství kabelů. Některé z nich odřízl přímo z míchaček. Navíc přibral i přepravky s prázdnými lahvemi od piva. Poškození majitelé vyčíslili škodu na bezmála sedm tisíc korun.
Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení a začali po pachatelích pátrat. Na základě provedených šetření, získaných poznatků a vyhodnocení stop se jim podařilo případy objasnit. Zjistili, že oba skutky má na svědomí osmnáctiletý mladík ze Světlé nad Sázavou, který se již v minulosti majetkové trestné činnosti dopouštěl. Do sklepní kóje v Kolovratově ulici se vloupal sám a odcizené rybářské náčiní poté prodal. Krádeže kabelů v Nové Vsi se společně s ním dopustil dvacetiletý mladík rovněž ze Světlé. Kabely společně opálili a prodali ve sběrně surovin.
Oběma mladíkům policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. V případech policisté vedou zkrácené přípravné řízení, staršímu z podezřelých hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, mladšímu pak až tříleté vězení. 
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
30. prosince 2014  

vytisknout  e-mailem