Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Osmnáctiletá slečna pomohla školáčkovi

ORLICKOÚSTECKO - Cesta ze školy pro 7 letého školáka z Orlickoústecka se včera odpoledne trochu zkomplikovala. Na chvíli se zamyslel, zapomněl vystoupit z autobusu tam, kde měl, vystoupil o zastávku dál a jemu zůstaly oči pro pláč. Nevěděl jak se ozvat rodičům, ani jak se dostat domů. 

Velké štěstí, že nevystoupil sám, ale společně s ním i 18letá slečna, která si zoufalého chlapečka všimla a zeptala se ho, co se mu přihodilo. Telefon na rodiče v notýsku neměl, ale ihned věděla, jak mu pomoci. Zavolala na tísňovou linku 158, odkud už po chvíli byla vyslána pomoc v podobě orlickoústecké hlídky. Chlapec adresu bydliště znal, jména rodičů samozřejmě taky, tak se za doprovodu policistů dostal policejním vozidlem domů. Tam už ho několik minut zoufale vyhlížel jeho tatínek. V prvním okamžiku byl jistě překvapený, proč syna vezou policisté, ale záhy se drobná chybička v cestování ze školy vysvětlila.

Osmnáctileté dívce, které nebyl malý chlapec lhostejný, patří i z naší strany velké poděkování. Nechceme domýšlet, ale kdoví jak by to dopadlo, kdyby cestu domů hledal pěšky sám

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
4. února 2020

vytisknout  e-mailem