Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Oslavy příchodu nového roku

BRNO: První letošní noční službu mají policisté za sebou. 

Brněnští policisté si pokaždé při změně letopočtu prožijí pernou noční směnu. Její první polovina právě končí a nepřinesla žádný dramatičtější zákrok. Několik namol opilých slavících jsme pomohli bezpečně dopravit na záchytku. Několikrát jsme zasahovali u drobných fyzických potyček především v bytech. Z původně výhružného telefonátu na tísňovou linku, ve kterém kromě spršky vulgarit mužský hlas oznamoval, že někoho zavraždí, se vyklubal opilý něšťastník. Ten se po důrazné výzvě a poučení o zneužití tísňové linky policistům omluvil a vydal se na cestu k domovu se slibem, že linku 158 už bezdůvodně kontaktovat nebude.

Aktualizace 01.01.2013

Od půlnoci do rána řešili jihomoravští policisté celkem 125 událostí. Většinou se jednalo o drobné fyzické konflikty podpořené konzumací alkoholu bez vážnějších následků na zdraví. Několik alkoholem zmožených osob jsme zachránili před nocováním na prochladlé zemi. Šťastně nezačal nový rok ani sedmapadesátiletý řidič Mercedesu. Kolem páté hodiny ráno se pravděpodobně vydal se svým vozem domů. Svým rozhodnutím tak velmi ztrpčil začátek roku 2013 hned třem majitelům aut. V centru Brna totiž naboural 2 zaparkované vozy a o několik ulic dál se pak střetl s dalším Mercedesem. Jeho stav si vyžádal střízlivění na záchytce, orientační dechovou zkoušku řidič odmítl.
Tragicky skončilo vítání roku 2013 pro devatenáctiletého mladíka na Blanensku. Při stávání od stolu zakopl a ztratil rovnováhu. Upadl na sklenici tak nešťastně, že se mu střep zapíchl do krku. I přes poskytnutou první pomoc na místě zemřel.

por. Pavel Šváb, 31.12.2012

Zvukový záznam: 0101_2013.mp3

vytisknout  e-mailem