Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Oslavy příchodu nového roku probíhaly na Silvestra bez větších problémů

BRNO a KRAJ: Po půlnoci museli už ale policisté řešit mnoho událostí 

Aktualizace 09:30

Za prvních sedm hodin nového roku řešili policisté na jižní Moravě celkem 175 událostí. Většina z nich byla spojena s alkoholem. Zadrželi jsme několik řidičů jedoucích pod vlivem alkoholu. Jeden z nich se v podnapilém stavu marně dobýval do obydlí bývalé přítelkyně. Před přivolanou policejní hlídkou nasedl do svého osobního vozu značky Hyundai a ujížděl pryč. Čtyřiadvacetiletý muž byl policejními vozy dostižen v ulici Dornych. Vzhledem k tomu, že chtěl pokračovat ve svém protiprávním jednání, museli mu policisté s výstupem z auta pomoci. Orientační dechová zkouška prokázala téměř dvě promile alkoholu.

Kolem třetí hodiny došlo v kraji ke dvěma úmrtím. V Brně v ulici Havelkova vyskočil ze 4. patra jednadvacetiletý mladík. Svým zraněním po převozu do nemocnice podlehl. Ve stejnou dobu došlo v Blučině k požáru rodinného domku. Pravděpodobně na následky nadýchání zplodin hoření zemřel jeho 57letý obyvatel. Další osoby naštěstí vyvázly bez zranění. Kriminalisté se oběma případy zabývají.

Agresivita spojená s alkoholem přidělala práci policistům i záchranářům na mnoha místech v kraji. V Sokolnicích napadl 54letý muž svou přítelkyni a její příbuzné. Muž skončil v cele a dvě osoby se zraněním v nemocnici. Zadržen byl i stejně starý muž, který v Blansku poranil nožem svou manželku. Blanenští kriminalisté také prověřují, co přesně se stalo v Letovicích, kdy byl na ubytovně do zad bodnut cizinec.

por. Pavel Šváb, 01. 01. 2011

Zvukový záznam: oslavy_0101.mp3


Do silvestrovské půlnoci nemuseli policisté řešit žádné závažné případy. Nejčastěji se na tísňovou linku obraceli lidé stěžující si na hluk z petard a jiné pyrotechniky. Několik řidičů si poslední den v roce zadělalo na problémy v roce 2011. Řídili auta pod vlivem alkoholu. Po půlnoci jsme rovněž evidovali několik oznámení o hořících keřích, které zapálila zábavná pyrotechnika. O tom, jak dopadne druhá polovina noci budeme informovat ráno kolem 9. hodiny.

por. Pavel Šváb, 01.01.2011

vytisknout  e-mailem