Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Osádka vozidla tentokrát neunikla

BŘECLAVSKO: Jeden z obviněných je již ve vazbě. 

Břeclavsko - Minulý týdne jsme přijali oznámení, že do jednoho penzionu na Mikulovsku se vloupali neznámí pachatelé. Odnesli si elektroniku a také finance. Podle poznatků se policistům podařilo zjistit, že se v uvedenou dobu v okolí pohybovala osádka osobního vozidla. Netrvalo dlouho a policisté z obvodního oddělení Břeclav na popsané auto narazili. Kolegové okamžitě provedli kontrolu a domněnka o podezřelé posádce se potvrdila. V autě se navíc nacházely věci, které pocházely právě z vykradeného penzionu.

Na stanici tak putoval pětadvacetiletý cizinec i jeho šestačtyřicetiletý komplic. Následně se ukázalo, že v našem regionu toho mají na svědomí více. Vyšetřovatel u obou zahájil trestní stíhání z přečinu krádeže, poškození cizí věci a také neoprávněného opatření platebního prostředku. Zejména mladšího aktéra viní z dalších nepravostí, které se za uplynulý měsíc na břeclavském okrese udály. Jde zmínit vloupání do rodinného domku v Mikulově, násilné vniknutí do penzionu ve Velkých Bílovicích (https://www.policie.cz/clanek/nezvany-host-v-penzionu.aspx) či krádež financí z recepce hotelu v Pavlově. Vzniklá škoda se pohybuje okolo 150 tisíc korun. Můžeme upřesnit, že kradené zboží se skládalo hlavně z elektroniky, šperků a samozřejmě financí.

Soudce u mladšího obviněného rozhodl o vzetí do vazby. Druhý komplic - také cizinec, bude stíhán na svobodě. K celému případu lze uvést, že právě mladší muž již měl se zákonem potyčku vícekrát.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 10. prosince 2018  

vytisknout  e-mailem