Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Parkování v Orlických horách

RYCHNOVSKO - Největší problém na Šerlichu. 

Vydařená zimní sezóna láká lyžaře a turisty k návštěvě Orlických hor. Se zejména víkendovým přetlakem motoristů do zimních středisek vznikají problémy s parkováním.

ŠerlichDopravní policisté se spolu s pořádkovými policisty v rámci výkonu své služby opět zaměří zejména na parkování na Šerlichu poblíž  Masarykovy chaty v Deštném v Orlických horách. Situaci ve všední dny průběžně monitorují a o víkendu na místě dohlížejí  na dodržování pravidel silničního provozu. Neukáznění řidiči tam opakovaně porušují zákazy stání, čímž dochází ke kolapsu dopravy. Auta, která postaví kdekoliv mimo povolená místa, neumožní průjezd v obou směrech a tím zcela paralyzují provoz na silnici. To je nepřípustné i z hlediska zajištění průjezdu složek integrovaného záchranného systému, osobní a autobusové dopravy i zásobování. Průjezdnost této páteřní komunikace mezi Deštným a Orlickým Záhořím je proto opět  jednou z priorit, na kterou se hlídky v zimní sezóně v Orlických horách zaměří. Přestupky nedisciplinovaných řidičů budou proto řešit na místě příkazním řízením nebo oznámením přestupku na příslušný správní orgán.
Policisté v rámci výkonu služby rovněž reagují na aktuální situace vzniklé eventuálně i v dalších zimních střediscích Orlických hor.
Řidiče nabádají k vzájemné ohleduplnosti, respektování a přizpůsobení se povětrnostním podmínkám  a zejména k dodržování pravidel silničního provozu.

por. Mgr. Alena Kacálková
11.1.2019 v 13:00

vytisknout  e-mailem