Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Orientační testy ke zjišťování omamných a psychotropních látek

Zveřejnění podle § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel uvedl:

„Žádám Vás tímto o zaslání všech historicky uzavřených smluv týkajících se dodávky orientačních testů na zjišťování omamných a psychotropních látek ze slin a potu mezi Českou republikou – ministerstvem vnitra a společností LT SEZAM s.r.o., IČ 27258122, se sídlem Karlovarská 378/30, 16100 Praha 6, zapsané v obchodním rejstříku pod spisovou značkou C 108188 vedené u Městského soudu v Praze, a zároveň žádám o zaslání všech certifikátů ke zboží dodanému dle těchto smluv.

Dále Vás tímto žádám o poskytnutí informace, kolik orientačních testů na zjišťování omamných a psychotropních látek z potu a kolik ze slin v posledních pěti letech Policie České republiky v terénu reálně provedla.“

Policie České republiky poskytla žadateli následující informace:

1. Jednu rámcovou dohodu a pět kupních smluv uzavřených v letech 2012 až 2018 mezi Ministerstvem vnitra České republiky, zastoupeným vždy vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky, a společností LT Sezam, s.r.o., IČ 27258122, sídlem Karlovarská 378/30, 161 00 Praha 6, a týkajících se nákupu orientačních testů ke zjišťování omamných a psychotropních látek za účelem plnění úkolů Policie České republiky.

V této souvislosti povinný subjekt sdělil žadateli, že případné další smlouvy či dohody týkající se nákupu téhož zboží a uzavřené mezi Ministerstvem vnitra České republiky, zastoupeným pracovníkem Policejního prezidia České republiky, a týmž dodavatelem před rokem 2012 byly už skartovány, včetně veškeré s nimi související dokumentace. Povinný subjekt je proto nemá k dispozici a nemůže je žadateli poskytnout.

Povinný subjekt dále konstatoval, že kupující v rámci výše uvedené rámcové dohody a výše uvedených kupních smluv nepožadoval dodání certifikátů k nakupovanému zboží, a certifikáty proto nebyly součástí jeho dodávek. Povinný subjekt nemá ani neměl žadatelem požadované certifikáty k dispozici, a nemůže mu je proto poskytnout.

2. Povinný subjekt statisticky nevykazuje a v minulosti nevykazoval počty provedení orientačních testů ke zjišťování omamných a psychotropních látek při plnění úkolů Policie České republiky, aniž by mu nějaký právní předpis ukládal povinnost takovou statistiku vést. Nemá proto žadatelem požadované statistické údaje k dispozici a nemůže mu je poskytnout.  

PhDr. Jiří Vokuš, 24. ledna 2020

vytisknout  e-mailem