Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Organizace Policie České republiky

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Policejní prezidium České republiky obdrželo podání označené „doplň. žádosti dle zák. č. 106/1999 Sb. a doplnění trestního oznámení vč. jeho četných doplnění od r. 2011 vč. dosud vč. trestního oznámení na čl.org.sk. vč. všechny příslušníky PČR, kteří mají s páchaným bezprávím cokoli společného aj. z 29.7.22“ a reagující na dokument č. j. PPR-28103-35/ČJ-2022-990810, kterým odbor komunikace a vnějších vztahů Policejního prezidia České republiky vyřídil předchozí žádost o informace téže žadatelky a mimo rámec zákona č. 106/1999 Sb. poskytl žadatelce další informace ohledně náležitostí vyžadovaných právními předpisy ve vztahu k dokumentům veřejnoprávního původce. V aktuálním podání žadatelka uvedla:       

„protože existují oprávněné domněnky, že i Policie ČR byla ukradena zločinci, žádáme, aby napadená listina byla buď opravena na skutečný název Krajské ředitelství Policie České republiky hl. m. Prahy a/nebo nám bylo potvrzeno, že instituce, která předmětnou sp. zn. a její skutečný obsah šetří, se opravdu jmenuj Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy, přičemž je údajně u této instituce věc vedena pod č. j. (asi jste měli na mysli spisovou značku, protože číslo listu není uvedeno), tj. KRPA-102681/ČJ-2022. Vysvětlit musíte též zákonné důvody, které Vás vedli k tomu, že jste nás o této – nové situaci, tj. spis musel někdo postoupit z OŘ PČR Praha III, MO Kobylisy a nás o tom „zapomněl“ informovat buď Krajskému ředitelství policie hl. m. Prahy a/nebo Krajskému ředitelství Policie ČR hl. m. Prahy. To vše žádáme objasnit, a to neprodleně.“

Policie České republiky poskytla žadatelce následující informace:

Podle ustanovení § 6 odst. 1 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů, policii tvoří útvary, jimiž jsou a) Policejní prezidium České republiky v čele s policejním prezidentem, b) útvary policie s celostátní působností, c) krajská ředitelství policie a d) útvary zřízené v rámci krajského ředitelství. Příloha uvedeného zákona obsahuje názvy a sídla krajských ředitelství a v bodu č. 1 uvádí Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy se sídlem v Praze. Obvodní ředitelství policie Praha III je útvarem zřízeným v rámci Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a místní oddělení Kobylisy je organizačním článkem uvedeného obvodního ředitelství. 

Každý spis Policie České republiky je označen spisovou značkou, kterou je číslo jednací bez pořadového čísla zápisu, je-li spis tvořen pomocí sběrného archu, anebo číslo jednací prvního evidovaného dokumentu, je-li spis tvořen spojováním dokumentů. Číslo jednací obsahuje na prvním místě značku útvaru, která je společná všem jeho organizačním článkům a v případě krajských ředitelství policie také útvarům zřízeným podle ustanovení § 6 odst. 1 písm. d) zákona č. 273/2008 Sb. v jejich rámci. Značkou útvaru „KRPA“ proto začínají čísla jednací všech spisů vedených Krajským ředitelstvím policie hlavního města Prahy, včetně spisů vedených Obvodním ředitelstvím policie Praha III a jeho místním oddělením Kobylisy.

Ohledně připomínek obsažených v žadatelčině podání ve vztahu k doručení dokumentu č. j. PPR-28103-35/ČJ-2022-990810 se Policie České republiky odvolala na informace týkající se náležitostí vyžadovaných právními předpisy ve vztahu k dokumentům veřejnoprávního původce a obsažené v uvedeném dokumentu.

PhDr. Jiří Vokuš, 27. září 2022

vytisknout  e-mailem