Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Rekordman" trutnovska

Nadýchal 3,75 promile alkoholu 

Ve čtvrtek 24.7.2008 v době oběda došlo v obci Chotěvice na silnici I. třídy č. 16 k dopravní nehodě, při které řidič osobního motorového vozidla značky Volkswagen při průjezdu pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a bočně se střetl s protijedoucím vozidlem značky Ford a Peugeot 308 a z místa dopravní nehody ujel. Po střetu pokračoval do centra obce, kde byl následně zajištěn na místo přivolanou hlídkou Policie České republiky. Muži zákona šestatřicetiletého muže vyzvali aby se podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu, protože z jednání řidiče byla znatelná silná opilost. Policisté se při výsledku nestačili divit, přístroj totiž ukázal hodnotu 3,75 promile alkoholu. Řidič byl proto vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve, kterému se výtečník dobrovolně podrobil.
Škoda na poškozených vozidlech činí částku převyšující 155 tisíc korun. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Je velmi smutné, že i přes každodenní informace o tragických nehodách se najde takovýto nezodpovědný jedinec, který riskuje nejenom svůj vlastní život, ale především ohrožuje životy ostatních účastníků silničního provozu.
Policisté po obdržení výsledku lékařského vyšetření zřejmě pirátovi silnic sdělí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu soud může udělit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

vytisknout  e-mailem