Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehoda na přejezdu

Naštěstí si nevyžádala lidský život 

Dnes ve středu 10.9.2008 krátce před polednem došlo k vážné dopravní nehodě na železniční trase ve směru Vrchlabí – Hostinné. Třiapadesátiletý muž, který řídil osobní motorové vozidlo značky Škoda Superb, se střetl na železničním nechráněném přejezdu v obci Prosečné s právě projíždějícím osobním vlakem. Na místě nehody zasahovala hasičská záchranné družstva z Vrchlabí a Hostinného. Hasiči vyprostili řidiče, který byl zaklíněn ve vozidle a poté ho předali záchranné službě k ošetření. Muž byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocničního zařízení v Hradci Králové.
Dle zjištěných skutečností a z výpovědi svědků policisté Skupiny dopravních nehod z Trutnova zjistili, že signalizační zařízení bylo funkční a blikalo přerušované červené výstražné světlo. Příčiny této dopravní nehody jsou nadále v šetření policie.
Ke zranění osob ve vlaku nedošlo. V současné době probíhá na místě události odstraňování poškozené mašiny vlaku, železnice je tedy zatím neprůjezdná. Silniční doprava je plynulá a bez omezení.

vytisknout  e-mailem