Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce na podávání alkoholu

18 podnapilých teenagerů na diskotéce 

V noci z pátku na sobotu 1.11.2008 proběhla jedna z dalších preventivně bezpečnostních akcí Policie České republiky, která byla zaměřena na podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Ve služebním obvodu Obvodního oddělení Trutnov byla provedena kontrola jedné z diskotékových provozoven. Uvedené kontrolní akce se zúčastnilo 25 policistů společně se šesti strážníky Městské policie Trutnov a pracovnicemi trutnovského Městského úřadu. Společně s uvedenými byl na místě pracovník státního požárního dozoru. Provedenou kontrolou bylo policisty během necelých dvou hodin  v podniku zjištěno 18 mladistvých, kteří byli pod vlivem alkoholu. Naměřené hodnoty se pohybovaly od 0,17 do 1,77 promile alkoholu v dechu zkontrolovaných dětí. Po zaprotokolování byli podnapilí degustátoři v pořádku předáni jejich zákonným zástupcům.
Opakovaně medializovaná skutečnost, že osobám mladším 18 let je podávání alkoholu zakázáno, některým našim spoluobčanům ještě asi nedošla. Výsledek akce je velmi znepokojující, proto budou podobné kontroly na celém území okresu Trutnov v nepravidelných intervalech i nadále pokračovat.
Za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi hrozí tomu, kdo alkohol osobám mladším 18 let podal, peněžitý trest.
Každý by si měl uvědomit, že vliv alkoholu na mladý organizmus je stejně zničující, jako užívání jiných návykových látek.

nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem