Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté se zaměřili na chodce

TEPLICKO - Policisté kontrolovali chodce, kteří porušovali zákon, rozdávali i dárky. 

     V těchto dnech probíhá v Ústeckém kraji dopravně preventivní akce zaměřená na chodce, kteří jsou v současném sychravém počasí a období snížené viditelnosti zvláště zranitelnými účastníky silničního provozu. Policisté se zaměřují na viditelnost chodců a dodržování povinnosti mít na sobě prvky z retro reflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.

     Dohled směřovali především na riziková místa, kde podle předchozích zkušeností předpokládali pohyb chodců na pozemní komunikaci. Vzhledem k tomu, že předpis upravující povinnost chodců nosit reflexní prvek, pokud se za snížené viditelnosti pohybují mimo obec po krajnici nebo okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, platí už několik let, rozdávali policisté už i pokuty.

     Strážci zákona také sledovali chování chodců v silničním provozu, zaměřili se například na „přebíhání“ silnic v blízkosti přechodů pro chodce, chůzi na červenou, nebo  přecházení železničních přejezdů v době, kdy je v činnosti světelné signalizační zařízení červené barvy, nebo spuštěné závory.

     V průběhu čtvrteční akce dopravní policisté na Teplicku přistihli osm chodců, kteří porušili platnou legislativu a uložili jim blokové pokuty v celkové výši 3200 korun, jednoho přestupku se dopustil cyklista, ve čtyřech případech došlo k přestupku na železničním přejezdu.

     Policisté chodcům rozdávali předměty, které zajišťují větší viditelnost při pohybu v silničním provozu, akce budou probíhat v dalších městech kraje i během dnešního dne.

Fotografie z akcí ZDE.

Další informace k akcím v kraji a odkaz na statistiky ZDE.

Teplice 14. února 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem