Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Beseda se seniory

BÍLINA - Přednáška upozornila seniory na různá nebezpečí "nové doby". 

     V pondělí 17. února 2020 proběhla v prostorách Klubu důchodců I. v Bílině beseda s policistou Oddělení tisku a prevence Policie České republiky v Teplicích. Beseda nazvaná „Senioři – nebezpečí nové doby“ byla určena prioritně pro lidi staršího data narození, kteří se často stávají oběťmi podvodníků a zlodějů.

     Několik desítek seniorů policista seznámil se zásadami, jejichž dodržování je důležité při předcházení trestné činnosti a k eliminaci možných rizik, která starším lidem hrozí. Vyslechli si nejen konkrétní případy z praxe, kdy se oběťmi stali senioři, ale také rady, jak se v krizové situaci zachovat.

     Okruh témat byl široký, od bezpečného pohybu na ulici, nebo v městské hromadné dopravě, přes bezpečnost doma, nebo při vybírání peněz z bankomatů. Dále se přednáška týkala nebezpečí kapesních krádeží během nákupů, podvodů na seniorech včetně „legend“, které pachatelé používají, zvláštní důraz byl kladen na fenomén posledních let – uzavírání distančních smluv o dodávce energií, případně poskytování mobilních služeb ať už při domovním prodeji, nebo prostřednictvím telefonního hovoru. Přednáška se setkala s kladným ohlasem zúčastněných, kteří po ukončení programu obdrželi malé dárky.


Teplice, 18. 2. 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

Beseda se seniory

Beseda se seniory 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem