Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Odhalení nelegální pěstírny indického konopí

Počátkem měsíce listopadu byl vlastním šetřením získán poznatek o nelegální pěstírně indického konopí.  

Počátkem měsíce listopadu byl vlastním šetřením získán poznatek o nelegální pěstírně indického konopí. Následným šetřením p
konopí.jpg
říslušníků služby kriminální policie a vyšetřování bylo toto potvrzeno a tak dne 19.11.2008 byla na základě soudního příkazu v ranních hodinách provedena domovní prohlídka v rodinném domě na Tachovsku. Účelem této domovní prohlídky bylo zajištění nelegální pěstírny indického konopí. Při této prohlídce byl zároveň zjištěn nelegální odběr elektrické energie. Na místě zásahu byl zadržen cizí státní příslušník, který se staral o pěstování rostlin tzv. zahradník. Tomuto 27-letému muži bylo sděleno obvinění pro trestný čin – nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Zároveň byl okresnímu státnímu zastupitelství podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Obviněný byl eskortován do věznice.
     Na místě bylo zajištěno celkem 727 kusů rostlin v různé fázi růstu a celkové zařízení pěstírny včetně elektroinstalace. V letoším roce policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Tachov odhalili již čtvrtou nelegální pěstírnu.

vytisknout  e-mailem