Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výroba pervitinu na Dobrušsku

Drogy v Dobrušce 

Výroba pervitinu na Dobrušsku

Pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů je stíhán Rychnovskými policisty šestadvacetiletý muž z Dobrušky. Za vinu je mu kladeno, že v období nejméně od podzimu 2007 do současné doby vyrobil v Dobrušce nejméně 100 gramů psychotropní látky metamfetamin tzv. pervitinu.

Ze stejný trestný čin byl obviněn i další čtyřiadvacetiletý muž z Dobrušky. Jemu je za vinu kladeno, že v období nejméně od ledna do června letošního roku vyrobil nejméně 200 gramů pervitinu.

U tohoto muže se jedná o opakovanou trestnou činnost, když v minulém roce byl také vyšetřován Policií ČR a v současné době je tato trestní věc ve stádiu řízení před soudem.

Tuto drogu měli jednak pro vlastní potřebu, ale také ji dále v uvedeném období na různých místech Rychnovského okresu, zejména v Dobrušce a blízkém okolí, případně v dalších lokalitách Královéhradeckého kraje a jinde nabízeli, zprostředkovali, prodali nebo předali v okruhu svých přátel, známých a dále neomezenému okruhu zájemců.

V případě šestadvacetiletého muže Policie ČR dosud zadokumentovala nejméně 20 odběratelů a u čtyřiadvacetiletého muže nejméně 9 odběratelů.

Oběma mužům za výše uvedený trestný čin hrozí odnětí svobody, kde se sazba pohybuje v rozmezí dvou až deseti let.

Při domovních prohlídkách a při prohlídkách jiných prostor a pozemků byly zajištěny dvě výrobny pervitinu, tzv. varny.

 

 

 

vytisknout  e-mailem