Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladíci za volantem rychlí a nezkušení

RYCHNOVSKO - Výsledkem těžká zranění 

Hned ke dvěma závažným haváriím vyjížděla v sobotu 20. října rychnovská hlídka Skupiny dopravních nehod. Jejich společným jmenovatelem by mohlo být označení - mladí účastníci silničního provozu.
První havárie byla nahlášena v 15:05. Řidič vozu zn. Citroën Xsara jel po komunikaci od obce Pěčín směrem na Kameničnou. Osmnáctiletý mladík s největší pravděpobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a po projetí pravotočivé zatáčky najel koly vpravo na nezpěvněnou travnatou krajnici. Mladík při vybalancování vjel do protisměru, kde dostal smyk, který nezvádl. Auto opět přeletělo vpravo, narazilo do travnatého svahu a skončilo opět na komunikaci převrácené na střechu. Mladík ze Svitav byl s lehkým zraněním transportován do rychnovské nemocnice k ošetření. Čtyři spolujezdkyně ve věku 14 - 16 let byly rovněž zraněny, tři lehce a jedna těžce. Dechová zkouška přítomnost alkoholu u muže vyloučila. Škoda této havárie byla vyčíslena na 90.000 korun.

Ke druhé havárii vyjížděli dopravní policisté v 22:25. Řidič nákladního vozidla zn. Ford Courier jel od obce Králova Lhota směrem na České Meziříčí. Devatenáctiletý  mladík z Náchodska s největší pravděpobností nezpřizpůsobil rychlost jízdy svým Rychnovskoschopnostem a v levotočivé zatáčce na mokré vozovce dostal smyk. Ten nezvládl a s fordem narazil do stromu. Řidič byl s těžkým zraněním transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Tam byl převezen s lehkým zraněním i devatenáctiletý spolujezdec. Škoda této havárie byla vyčíslena na 35.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
22. října 2012 v 13:20

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

20.10. Králova Lhota - České Meziříčí 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.10. Pěčín - Kameničná 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.10. Pěčín - Kameničná 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.10. Králova Lhota - České Meziříčí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem