Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend plný krádeží

RYCHNOVSKO - V kurzu nářadí, peníze i slunečník 

Rychnovští policisté během víkendu zadokumentovali v regionu hned několik krádeží.
Už v pátek skončil smutně nákup pro ženu z Dobrušky. Ta při odpolední návštěvě místního marketu nevěnovala patřičnou pozornost svému vozíku, čehož hbitě využil doposud neznámý poberta. Nakupující ukradl peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Policisté případ šetří jako neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku; ženě vznikla několika tisícová škoda.
V pátek přijali oznámení o krádeži i policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. Během noci zloděj ukradl reklamní slunečník před jedním penzionem v Bartošovocích v Orlických horách. Majitel škodu vyčíslil na 10.000 korun.

Na stejném oddělení přijali policisté oznámení o krádeži i v sobotu dopoledne. Majitel rekreační chaty v Říčkách v Orlických horách po příjezdu na místo zjistil, že mu z pozemku zmizel zemnící pás a železný šrot. Škoda byla odhadnuta na 6.000 korun.
Na druhém konci Orlických hor, ve Sněžném, "operoval" během soboty další zloděj. Z dílny u domu po vypáčení petlice ukradl hoblovací nože, řemenici a železné předměty. Majiteli způsobil škodu za téměř 5.000 korun. Připad šetří policisté Obvodního oddělení Dobruška.
Oznámení o krádeži přijali i policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Do jedné prodejny s chovatelskými potřebami se z pátku na sobotu vloupal doposud neznámý pachatel. Po rozbití okna se uvnitř zaměřil na pokladu, jejíž obsah také odcizil. Celková škoda je odhadnuta na více než 3.000 korun.

Policisté stejného obvodního oddělení přijali v neděli hned dvě podobná oznámení. Doposud neznámý pachatel se během noci vloupal do dvou vozidel v Kostelci nad Orlicí a ve Vamberku - dodávkového vozidla zn. Mercedes a zn. Iveco. Z nákladního prostoru obou aut zmizelo nejrůznější stavební nářadí. Škoda v obou případech se vyšplhala na téměř 90.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
15. října 2012 v 10:40

vytisknout  e-mailem