Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladíci bourali

RYCHNOVSKO - Někteří řídili opilí 

V posledních třech dnech hned ve třech případech mladí řidiči nedojeli v pořádku domů. Svoji cestu ukončili předčasně a oni nebo jejich spolujezdci byli převezeni k ošetření do nemocnice.

OPOČNO
V pátek v dopoledních hodinách jel řidič vozu zn. Volkswagen Golf od Opočna směrem na Mělčany. Při výjezdu z pravotočivé zatáčky se dvaadvacetiletý mladík z Prahy zřejmě plně nevěnoval řízení, vyjel vlevo mimo komunikaci a s autem narazil do stromu. Při havárii byl řidič s lehkým zraněním převezen do rychnovské nemocnice k ošetření. Alkohol byl na místě vyloučen. Škoda se vyšplhala na 80.000 korun.

V dalších dvou víkendových haváriích začínajících řidičů se k pravděpodobné nezkušenosti mladých mužů za volantem ještě přidal další nepřipustitelný  faktor - alkohol.
DOBRUŠKA
V pátek před půlnocí projížděl řidič s vozem zn. Ford Fokus ulicemi Dobrušky. Ve směru od Mělčan chtěl odbočit vlevo na silnici č. I/14 a pokračovat směrem na benzinovou čerpací stanici. Na křižovatce se s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení a při projíždění křižovatkou pokračoval plynule v přímém směru. S autem vletěl do silničního příkopu, narazil do vyvýšeného svahu a zastavil se až v poli. Při havárii došlo k lehkému zranění dvacetiletého řidiče. Policisté u muže z Náchoda na místě naměřili 1,43 promile alkoholu v dechu. Škoda této havárie byla odhadnuta na 20.000 korun. Mladík je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU
V neděli  po třetí hodině ranní se nocí a rychnovskými ulicemi proháněl osmnáctiletý místní řidič. Se svým vozem zn. BMW při jízdě Strojnickou ulicí nezvládl řízení a na přímém úseku vyletěl vpravo mimo komunikaci, kde narazil do oplocení činžovního domu. Přední částí auta zároveň poškodil  plynovou budku HUP. Při havárii došlo k lehkému zranění devatenáctiletého spolujezdce. U řidiče vozu policisté dechovou zkouškou naměřili 1,87 promile alkoholu v dechu.  Škoda byla vyčíslena na 30.000 korun. Mladík je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
26. listopadu 2012

 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

23.11. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

25.11. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

25.11. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

24.11. Opočno 

Detailní náhled

Rychnovsko

24.11. Opočno 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem