Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Fantoma kanceláří" usvědčily expertízy

RYCHNOVSKO - Na kontu další krádeže 

Rychnovští kriminalisté minulý týden rozšířili obvinění pětatřicetiletému muži z Prahy.
Ten byl v pátek 13. dubna v nočních hodinách muži zákona zadržen na útěku po vloupání do mateřské školy v Solnici. Krátce po jeho zadržení se rychnovským policistům podařilo objasnit 11 případů krádeží vloupáním na Rychnovsku, ke kterým došlo v období od 3. února do 13. dubna tohoto roku.

Výsledky kriminalistických expertíz, na které rychnovští policisté čekali, obviněného muže usvědčily z vloupání do dalších šesti objektů. "Fantom kanceláří" se v době od 5. ledna do 22. března v šesti případech vloupal do nejrůznějších objektů (kancelář realitní společnosti, kancelář studiového designu, kancelář bytového družstva, mateřská škola, kancelář a prodejna firmy, školní jídelna, občanské sdružení) v Rychnově nad Kněžnou a Solnici, kde odcizil finanční hotovost a v jednom případě i čerpadlo a lis.
Majitelům způsobil v těchto šesti případech celkovou škodu téměř 123.000 korun, přičemž částka za poškozené věci se vyšplhala téměř ke 30.000 korun.

Obviněnému muži, který je vazebně stíhaný, za přečiny krádeže a poškozování cizí věci hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Alena Kacálková
11. června 2012 v 9:15



 

vytisknout  e-mailem