Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den plný krádeží

RYCHNOVSKO - Terčem zlodějů obchod, šatna i sklep 

Hned několik případů vloupání zadokumentovali policisté na Rychnovsku během čtvrteční služby.
O půl sedmé ráno přijali oznámení o vloupání policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Do prodejny v katastru Skuhrova nad Bělou se během noci vloupal doposud neznámý pachatel. Do objektu vstoupil vstupními dveřmi, které si rozbil dlažební kostkou. Další dveře si "otevřel" ručním hasicím přístrojem. Z provozovny poberta ukradl 7 krabiček cigaret a 1 lahev tvrdého alkoholu. Celková škoda je odhadnuta na 1.400 korun. 

Policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách ve čtvrtek šetřili tři případy krádeže.
Do šatny jedné místní firmy se oknem vloupal neznámý pachatel. Tam vypáčil tři visací zámky u skříněk, které důkladně prohledal a ukradl z nich elektrickou brusku na řetězy. Celková škoda této události je vyčíslena na 1.100 korun.
Zloděj se vloupal i do dalšího hospodářského objektu ve městě. Nejprve vypáčil ze země a následně odcizil  litinovou dešťovou vpusť od budovy. Ze skladu "přibral" další, která tam byla uschována. Škoda za krádež a poškození věcí převýšila hranici 6.000 korun.
Do třetice všeho špatného se terčem nenechavců stal sklep jednoho z bytů na místním sídlišti. Doposud neznámý pachatel vypáčil petlici u kóje a z prostor odcizil motorovou pilu zn. Stihl. Škoda se vyšplhala na částku 4.000 korun.

Krádež ve svém teritoriu zaznamenali i policisté Obvodního oddělení Dobruška. Před budovou jedné z místních škol zloděj v podvečerních hodinách ukradl černé treckingové dámské jízdní kolo zn. Kellys Gamma a to i přesto, že bylo uzamčeno. Majitelce vznikla škoda za více než 11.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. září 2012

vytisknout  e-mailem