Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den s IZS v Dobrušce

RYCHNOVSKO - Územní odbor PČR zde oslaví Den policie 

POZVÁNKA na 5. ročník Dne bezpečnostních a záchranných složek IZS v pátek 1. června 2012 na náměstí F. L. Věka v Dobrušce

ilustrační fotoÚzemní odbor PČR Rychnov nad Kněžnou využil příležitosti a v rámci konání této zajímavé a hojně navštěvované akce zde bude letos prezentovat svoji činnost i v rámci oslav Dne policie. Letos tedy neproběhne jako roky předchozí „Den s policií“ na půdě rychnovské PČR, ale jednotlivé složky našeho odboru PČR se představí právě v Dobrušce.

  • Během celého dne (akce se uskuteční od 9.00 – 15.30) návštěvníci kromě jiného uvidí i divácky atraktivní praktické ukázky zásahu pořádkové jednotky.
  • Zájemci se budou moci seznámit také s částí technického vybavení i činností policistů pořádkových, dopravních, kynologů a kriminalistů.
  • Kriminalističtí technici nechají přítomné nahlédnout do zázemí a vybavení výjezdového vozidla Služby kriminální policie a vyšetřování.
  • Dopravní inspektorát umožní prohlédnout si zblízka motocykl Yamaha 600 s měřící a záznamovou technikou, se kterým se policisté pohybují po našich silnicích.
  • Většinu řidičů zřejmě zaujme i moderní a rychlý vůz dálniční policie Volkswagen Passat R36, rovněž vybavený moderní měřící a záznamovou technikou.
  • Mezi vystavenými vozidly nebude chybět ani Volkswagen Transporter, mobilní kontaktní a komunikační centrum, sloužící policistům zejména pro práci v terénu při mimořádných situacích (hromadná dopravní nehoda, živelné pohromy aj.)
  • Odbor cizinecké policie představí svoji činnost prostřednictvím Shengen-busu.

Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na vystoupení mažoretek, seskok parašutistů, ukázky záchrany zraněné osoby, ukázky exhibičního vystoupení se zbraněmi, vystoupení psovodů, požární útok nebo na závěrečný koncert orchestru lidových nástrojů Vojenského uměleckého soubroru Ondráš Brno. Připraveny budou rovněž statické i praktické ukázky moderní i historické techniky, zbraní a dalšího vybavení jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému.

Paralelně bude na dalších místech Dobrušky probíhat zajímavý doprovodný program, v rámci kterého mohou diváci například navštívit:

  • Výstavu Zdeňka Zítka - "Z historie finanční stráže a četnictva" (Společenské centrum - Kino 70)
  • nebo autogramiádu bývalého československého diskaře Imricha Bugára (11:00 Informační centrum)

TĚŠÍME SE NA VAŠI NÁVŠTĚVU !!!

por. Mgr. Alena Kacálková
30. 5. 2012, 7:20

vytisknout  e-mailem