Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Česko – polské setkání

RYCHNOVSKO - Spolupráce v příhraničí 

Ve středu 12. září 2012 přivítali rychnovští policisté na půdě územního odboru své kolegy z Polska.  Konkrétně zástupce z okresu Klodsko, kteří jsou našimi nejbližšími sousedy i spolupracovníky. A právě vzájemná spolupráce v příhraničních oblastech obou zemí byla hlavním tématem středeční návštěvy.
Zástupci české i polské policie se domlouvali na úzké a výkonné vzájemné spolupráci při své policejní práci.  Obě strany se potýkají s mnohými problémy, nejvíce je ale zatěžuje majetková trestná činnost. Policisté proto společně řešili konkrétní postup při budoucích událostech.
Po  prohlídce budovy rychnovského Územního odboru PČR se všichni společně přemístili do Rokytnice v Orlických horách, kde si polští kolegové prohlédli zdejší obvodní oddělení. Jeho vedoucí npor. Bc. Petr Buchal je seznámil s chodem oddělení, hranicemi jeho teritoria i nejčastějšími případy,  které v tomto příhraničním obvodu řeší.
Návštěva splnila svůj účel a vytvořila tak možnosti pro další oboustrannou a efektivní spolupráci mezi českými i polskými policisty.

por. Mgr. Alena Kacálková
13. září 2012
 
 

vytisknout  e-mailem