Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj navštívil rodinný dům

RAKOVNICKO – Občané, zabezpečte si řádně svá obydlí. 

Na linku 158 bylo dne 4. července 2021 krátce po poledni oznámeno odcizení věcí z rodinného domu v obci Hředle v okrese Rakovník.

Neznámý pachatel v průběhu neděle 4. července letošního roku v dopoledních hodinách od 10.00 do 11.45 hodin překonal oplocení pozemku u rodinného domu v obci Hředle a následně z odemčeného domu odcizil finanční hotovost a čtyři prsteny, jeden řetízek a jeden pár náušnic, vše ze žlutého kovu. Dále byly odcizeny dva stříbrné prsteny. Pachatel svým jednáním způsobil majitelce škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku necelých 60 000,-Kč.

Policisté obvodního oddělení Jesenice v současné době po pachateli a odcizených věcech pátrají a případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

Policie vyzývá občany, pokud poblíž domu v obci Hředle zaznamenali pohyb podezřelé osoby, aby své poznatky poskytli na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.

Rakovnická policie upozorňuje občany, aby byli obezřetní a dávali si na svůj majetek větší pozor. Důležité je také si vždy při odchodu zabezpečit nejen svůj dům, byt, ale i pokoj, a to jak na ubytovně, tak i v rekreačních nebo zdravotních zařízeních. Věci ponechané bez dohledu a bez zajištění jsou pro pachatele vždy snadnější kořistí a velkým lákadlem obohatit se ve svůj prospěch.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
8. července 2021

vytisknout  e-mailem