Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhodnocení dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL

RAKOVNICKO - Rakovničtí policisté se zapojili do celorepublikového opatření na kontrolní činnost v dopravě. 

V průběhu minulého týdne od 20. do 26. července 2015 probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, při které policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a především se při této dopravní akci zaměřili na kontroly nákladní a autobusové dopravy.
 
Policisté z územního odboru Rakovník se také zapojili do této rozsáhlé bezpečně dopravní akce s organizací TISPOL, a to o úterý 21. do čtvrtka 23. července 2015. V těchto třech dnech probíhala akce po celém území okresu Rakovník v různých časových rozmezích, a to jak během dne, tak i v brzkých ranních i nočních hodinách. Policisté vykonávali kontrolní činnost v kombinovaných policejních hlídkách, takže nejen na vytipovaných pevných stanovištích, ale i jako motorizované pohyblivé hlídky. Do této celorepublikové akce bylo nasazeno devět policistů.
 
V rámci kontrolní činnosti na pozemních komunikacích rakovničtí policisté zkontrolovali celkem 77 motorových vozidel a celkem bylo zjištěn 1  přestupek za nevyhovující technický stav vozidla, který byl vyřešen na místě blokovou pokutou ve výši 100,-Kč.
 
Z celkového počtu kontrolovaných motorizovaných vozidel bylo zkontrolováno 61 nákladních vozidel českých dopravců a 6 zahraničních dopravců. Při kontrole v autobusové dopravě bylo zkontrolováno celkem 10  autobusů včetně provedené kontroly řidičů.
 
Dopravně bezpečnostní opatření s organizací TISPOL bylo tentokrát především zaměřeno na kontrolu autobusové a nákladní dopravy a dodržování sociálních předpisů v dopravě. Policisté při kontrolní činnosti dohlíželi, ale také na plynulost a bezpečnost silničního provozu a současně prováděli kontroly na pátrání po osobách, odcizených vozidlech a věcech. Jedním z hlavních cílů dopravního opatření bylo snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích v rakovnickém okrese.
 
Policisté v těchto dopravně bezpečnostních akcích budou na území okresu Rakovník nadále pokračovat i v následujících dnech, a to nejen v rámci celorepublikové akce s organizací TISPOL.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
28. července 2015

vytisknout  e-mailem