Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do tří chat

RAKOVNICKO – Celková škoda byla vyčíslena na téměř třicet tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Roztoky se zabývají případem krádeží vloupáním do tří rekreačních chat v katastru Řevničova, kde neznámý pachatel způsobil poškozeným škodu ve výši dosahující tři desítky tisíc korun.

Podle dosavadního šetření dosud nezjištěný pachatel se vloupal, v době od 1. listopadu do 10. prosince, do chat v osadě u rybníka Bucek tím, že poškodil drátěnkový plot, čímž se dostal na pozemky. U jedné chaty poškodil dvoukřídlé okno, u něhož rozbil skleněnou výplň, dále rozbil okno na toaletu a poté vypáčil vchodové dveře na verandu. Tu prohledal, ale nic z ní neodcizil. Následně rozbil další okna vedoucí do obytného prostoru, kudy vešel dovnitř a odcizil skleněnou broušenou karafu. U vedlejší chaty rozbil také okna, kterými se dostal do vnitřního prostoru, ale odtud nic neodnesl. „Návštěva“ třetí chaty proběhla podobným způsobem. U té vypáčil dvoukřídlé okno, u něhož rozbil skleněnou výplň, kterým vlezl dovnitř, avšak nic neodcizil.

Svým jednáním neznámý pachatel způsobil všem poškozeným celkovou škodu v předběžné výši 28 tisíc korun, přičemž tato částka je zejména na poškození.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení, prokázání a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
10. prosince 2021

vytisknout  e-mailem