Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události posledních dnů

Rakovnicko - Nebezpečné pronásledování, jízda pod vlivem alkoholu, natankoval a ujel bez zaplacení, zpronevěřil svěřené věci a další případy.  

Nebezpečné pronásledování
 
Dne 3. 11. 2013 v odpoledních hodinách přijali policisté na OOP Nové Strašecí trestní oznámení ve věci „nebezpečného pronásledování“, kterého se měla dopustit čtyřicetiletá žena z Mšec, která dle sdělení bývalého partnera jej neustále obtěžuje SMS zprávami a e-mailovou korespondencí, zasílá nepravdivé dopisy a stížnosti na úřady ohledně výchovy jejich dcery. Ženě za dlouhodobé pronásledování, které je vytrvalé a prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje jiného a toto jednání způsobuje v jiném důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, hrozí vězení až na jeden rok.
 
Řidič natankoval, ujel bez placení a jel ve vozidle bez registračních značek
 
Dne 2.11.2013 v 03:25 hodin oznámil na OOP Hořesedly muž /1973/ jako obsluha benzínové čerpací stanice v obci Krupá, že neznámý pachatel dne 2.11.2013 kolem 03:00 hodin natankoval do vozidla Renault, světlé barvy celkem 15,20 litrů Naturalu 95 v hodnotě 500,-Kč a poté odjel bez zaplacení. Po uvedeném vozidle ihned začala pátrat hlídka policistů OOP Hořesedly. Řidič /1988/ z Loun, který natankoval a ujel bez zaplacení, s tímto vozidlem zastavil ve slepé ulici Vysoká v obci Rakovník, kde jej následně nalezla hlídka policistů OOP Hořesedly. Policisté na místě ztotožnili řidiče /1988/ z Loun, který předložil doklady potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla. Poté se řidič na výzvu podrobil orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger Alco-test IV s negativním výsledkem, následně byl řidič vyzván k podrobení se testu na jiné návykové látky, toto odmítl. Proto jej policisté následně vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, které také bez udání důvodu odmítl.
 
Zpronevěra věcí
 
Rakovničtí policisté od měsíce září letošního roku prošetřovali oznámení ve věci „zpronevěry“, které se měl dopustit sedmačtyřicetiletý muž z Kladna, který měl v době od měsíce prosince roku 2012 do letošního září zpronevěřit uskladněnou elektroniku, spotřebiče, dílenské nářadí, kuchyňské potřeby, nábytek, oděvy, obuv, povlečení, jízdní kolo, dětské hračky, kočárek, náhradní díly na motorová vozidla, osobní doklady, knihy a učebnice, pletivo a další možné vybavení domácnosti, kdy tímto jednáním měl zpronevěrou způsobit škodu přesahující 97.000,-Kč. Uvedené věci měl poškozený sedmatřicetiletý muž uskladněny v objektu v obci Smilovice, mezi věcmi byly mimo jiné dvě jednostopá vozidla rozebraná na díly a to motocykl zn. JAWA 250 typ 559, rok výroby 1965 a motocykl značky JAWA 250 typ 559. Rakovničtí kriminalisté v těchto dnech sdělili sedmačtyřicetiletému muži z Kladna podezření z přečinu „zpronevěra“, za to, že si přisvojil cizí věc, která mu byla svěřena, a způsobil tak na cizím majetku větší škodu, hrozí muži trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
  
Řídil pod vlivem alkoholu Rakovník
 
Dne 3.11.2013 v 11:10 hodin prováděla hlídka OOP Rakovník dohled nad BESIP, kdy si při jízdě po ulici Pražská povšimla vozidla Seat Inca, které se hlídka rozhodla zkontrolovat. Toto vozidlo bylo hlídkou OOP Rakovník zastaveno v Rakovníku v ulici Pražská x Spalova. Z místa řidiče tohoto vozidla vystoupil muž /1972/, který byl vyzván předložení dokladů předepsaných k provozu a řízení motorového vozidla, čemuž vyhověl. Dále byl řidič vyzván k podrobení se dechové zkoušce, s čímž řidič souhlasil. Dechová zkouška byla u řidiče provedena s pozitivním výsledkem a to 0,59 promile alkoholu v dechu řidiče. Na dotaz policistů, zda řidič před jízdou nebo během jízdy požil alkoholický nápoj řidič uvedl, že poslední alkoholický nápoj dopil dne 3.11.2013 v 00.30 hodin, kdy celkem vypil šest 10 st. piv. Řidiči byla zakázána další jízda, po zákonném poučení nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu.
 
Krádež kabelky Kněževes
 
Dne 2.11.2013 v 16.30 hodin oznámila na OOP Hořesedly žena /1975., že pachatel dne 2.11.2013 v době od 15.20 hodin do 15.40 hodin vnikl na dvůr domu neuzamčenými vrátky v obci Kněževes, ulice Krokova a poté si otevřel neuzamčené vchodové dveře do domu a z předsíně domu odcizil kabelku, ze které odcizil mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí 180,-Kč a doklady. Způsobená škoda 1.780,-Kč.
 
Dopravní nehoda s alkoholem
 
Dne 11. října 2013kolem druhé hodiny ráno došlo na silnici č. II/229 v km 27,471 na ulici Lišanská v Rakovníku k dopravní nehodě tak, že řidič /1992/ z Hořoviček, řídil osobní vozidlo Škoda Felicia ve směru z centra města Rakovník na Lišany, a to ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil požitím většího množství alkoholu. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze mokré vozovky pravděpodobně i vlivem požitého alkoholu nezvládl řízení, přejel vpravo přes obrubník mimo komunikaci a následně narazil levou přední částí vozidla do vrat domu, které poškodil. U řidiče byla provedena dechová zkouška - odborné měření přístrojem Dräger s pozitivním výsledkem 1,83 promile alkoholu v dechu řidiče. Řidič hlídce sdělil, že žádný alkohol nepožil. Byl proto vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, kterému se dobrovolně podrobil v Masarykově nemocnici v Rakovníku. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Celková škoda při dopravní nehodě 55.000 Kč. V těchto dnech bylo řidiči sděleno podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a spisový materiál byl předán na OSZ v Rakovníku. Za to, že řidič vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, řízení vozidla, při kterém mohl ohrozit život nebo zdraví a způsobil činem dopravní nehodu, mu nyní hrozí až tři roky vězení.

nprap. Lenka Uriánková

dne 4. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem