Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému

RAKOVNICKO – Výbuch v nelegální drogové laboratoři. 

Na konci dubna se zúčastnili policisté z rakovnického územního odboru taktického cvičení všech složek integrovaného záchranného systému. Námětem cvičení byl výbuch nelegální varny drog s následnou destrukcí objektu.

Výbuch varny s chemikáliemi byl nasimulován v opuštěném průmyslovém objektu na okraji Nového Strašecí, kde probíhalo taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému, při kterém si policisté společně s hasiči, zdravotníky a strážníky prověřili vzájemnou součinnost v náročných podmínkách.

Hlavním úkolem policistů na místě bylo zadržení pachatele či pachatelů, ztotožnění všech osob, zajištění stop, důkazů a varny. Následně pak identifikace a dokumentace důkazních materiálů.

Taková cvičení složek integrovaného záchranného systému jsou pro nás velice důležitou součástí naší práce. Je důležité procvičit všechny možné náročné situace, abychom byli schopni adekvátně reagovat v případě, že k těmto mimořádným událostem dojde ve skutečnosti,“ řekl plk. Mgr. Jiří Šiler, ředitel územního odboru Rakovník.

 
por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. května 2023

vytisknout  e-mailem