Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Srazil chodce na přechodu pro chodce

RAKOVNICKO – Těžce zraněný chodec byl vrtulníkem transportován do pražské nemocnice. 

V sobotu 23. března 2019 okolo půl sedmé ráno došlo v Rakovníku v ulici Plzeňské k vážné dopravní nehodě, a to přímo na přechodu pro chodce, na němž byl sražen muž osobním vozidlem.

K dopravní nehodě došlo tak, že jedenačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Hyundai jel po ulici Plzeňská směrem od centra města, přičemž během řízení se pravděpodobně nevěnoval plně řízení a na přímém úseku ve stoupání neviděl přecházejícího 84letého muže po přechodu pro chodce. Do toho s vozidlem čelně narazil přední částí, přičemž poškozený muž skončil na předním skle a poté spadl na silnici.

Čtyřiaosmdesátiletý muž utrpěl vážné zranění, s nímž musel být vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic. Řidič osobního vozidla vyvázl bez zranění a dechová zkouška byla u něj negativní.

Veškerými okolnostmi se zabývají rakovničtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví, za který hrozí 41letému muži trest odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
25. března 2019

vytisknout  e-mailem