Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil pod vlivem drog a se zákazem řízení

RAKOVNICKO – Muž má několik zákazů řízení, a to od roku 2012. 

Několik zákazů řízení, platných od 2012 do prozatím 2028, má zaevidováno 42letý muž. Ten ale tato rozhodnutí soudem absolutně nerespektuje a zvesela jezdí dál.

Tohoto muže, který jel od rakovnického soudu ulicí Čs. Legií, zastavili policisté v úterý 8. února, deset minut po půlnoci, v Kuštově ulici. Po jeho zastavení hlídka muže vyzvala k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, přičemž řidičský průkaz neměl. To se vysvětlilo lustrací osoby, kdy v evidenci vyšla najevo ta skutečnost, že má litoměřickým okresním soudem vysloveno více zákazů řízení motorových vozidel, konkrétně od srpna 2012 do prozatím května 2028.

Poté policisté muže vyzvali k podrobení se testu na drogy, kdy test vyšel s pozitivním výsledkem na látky amfetamin/metamfetamin. S tím kontrolovaný souhlasil a uvedl, že v sobotu užil 0,1 gramu pervitinu.

Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z něhož je 42letý muž podezřelý, mu hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody až na dva roky.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. února 2022

vytisknout  e-mailem