Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič usedl za volant pod vlivem návykové látky

RAKOVNICKO – Hrozí mu až jeden rok odnětí svobody. 

Až jeden rok za mřížemi, v případě pravomocného odsouzení, hrozí 50letému muži pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při silniční kontrole v obci Pšovlky, zastavila policejní hlídka muže ve vozidle Volgswagen Passat 50letého řidiče. Ten jim na výzvu předložil potřebné doklady a v rámci kontroly byl vyzván k provedení orientační dechové zkoušky, jejíž výsledek byl negativní. Ačkoliv u řidiče nebyla prokázána přítomnost alkoholu, test na drogy vyšel pozitivní na přítomnost zakázané návykové látky, konkrétně cannabis. Řidič nezapíral a záhy přiznal, že před pár hodinami vykouřil jednu cigaretu marihuany.

Vypracovaný znalecký posudek již pouze podpořil řidičovo tvrzení, že cigaretu požil pár hodin před tím, než sešlápl pedál plynu u svého vozidla. Hodnota, která byla vysoká, přitom v obecném měřítku znamená všeobecné riziko nejen pro řidiče samého, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu.

Na základě těchto skutečností zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání uvedeného muže. Nejen tedy, že si vyslechne verdikt soudu za své protiprávní jednání, ale současně po určitou dobu nebude moct usednout za volant žádného z motorových vozidel.

por. Bc. Adéla Fialová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
23. února 2023

vytisknout  e-mailem