Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizený motocykl

RAKOVNICKO – Zabezpečte si řádné svůj majetek. 

Rakovničtí policisté prošetřují případ odcizeného motocyklu ze soukromého pozemku, čehož se dopustil neznámý pachatel.

Podle dosavadního šetření zatím nezjištěný pachatel vstoupil neuzamčenými vraty na pozemek domu v ulici Sadová v Rakovníku v době od 23 hodin 21. října do ranní půl osmé 22. října, odkud odcizil nijak zabezpečený motocykl značky Jawa, oranžové barvy.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policisté upozorňují občany, aby si i na svých pozemcích zabezpečili před krádeží svůj majetek, jako jsou například motocykly, jízdní kola a koloběžky, zahradní nábytek, elektronika, zahradní náčiní a jiné věci, a to i přestože je mají v prostorách za oplocením u svých rodinných domů na svém území. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem pod uzamčením nebo upevněné, protože drzost pachatelů nezná mezí. Jedině preventivním zabezpečením může každý předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

Občané, neopomínejte si na svých pozemních zabezpečit i svá vozidla a motocykly. Rozhodně v nich nenechávejte žádné doklady, finanční hotovosti a jiné cennosti.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
25. října 2021

vytisknout  e-mailem