Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté odhalili pěstírnu marihuany

V ranních hodinách ve středu tohoto týdne se uskutečnila v Hořesedlích policejní akce jejímž výsledkem byla odhalená pěstírna marihuany. 

Dne 22. října 2008 okolo šesté hodiny ranní byla akce zahájena. Kriminalisté již v závěru letních prázdnin získali poznatky o tom, že v jednom z bývalých hospodářských stavení v obci Hořesedly dochází k hydroponnímu pěstování marihuany. Kriminalisté tyto poznatky operativně rozpracovali a vyhodnotili a v předně uvedený den za asistence středočeské zásahové jednotky na základě příkazu k provedení domovní prohlídky, násilně vnikli do objektu. Zde na ně čekala profesionálně zařízená pěstírna marihuany s vytápěním, hnojením a filtrací vzduchu a odborně rozvedené elektroinstalace, které ovšem byly k rozvodu elektrické energie připojeny neoprávněně. Tím tak měsíčně vznikaly energetické společnosti ztráty přibližně za 200 000,-Kč.

     Kromě tří podezřelých cizinců, dvou mužů ve věku 42 a 26 let a jedné ženy ve věku 23 let, zajistili policisté na místě 575 nasušených rostlin marihuany, 85 vzrostlých rostlin a 720 sazenic. Podezřelé osoby byly umístěny do policejní cely a veškeré produkty marihuany byly zajištěny a z místa odvezny nákladním vozidlem. Podezřelým bylo následně sděleno obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a držení omamných psychotropních látek a jedů ve spolupachatelství. Dnešního dne bude soudce Okresního soudu v Rakovníku rozhodovat o vzetí obviněných do vazby. Kriminalisté v průběhu šetření zjistili, že tuto trestnou činnost provozovali cizinci v tomto objektu již od dubna letošního roku. Zřejmě v duchu pořekadla "Pod svícnem je největší tma", spoléhali na to, že nebudou odhaleni, jelikož tento objekt, kde byla pěstírna vybudována se nachází pouze několik desítek metrů od budovy Policie ČR  - Obvodního oddělení  Hořesedly.

nprap. René Černý

vytisknout  e-mailem