Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec výhodným "nákupům"

RAKOVNICKO – Na sedm osob, které měly na svědomí pokračující krádeže, spadla klec. 

Rakovničtí kriminalisté, z oddělení hospodářské kriminality, ukončili případ „přátelských“ krádeží, které měli na svědomí zaměstnanci obchodního domu v Plzeňské ulici v Rakovníku, včetně zaměstnanců z jiných úseků této prodejny, a to včetně jejich rodinných příslušníků. Kriminalisté obvinili celkem 7 osob, které způsobily společnosti svým jednáním škodu vyšší než 160 tisíc korun.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila trestní stíhání proti sedmi osobám, které obvinila ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže.

Dvě ženy, ve věku 42 a 62 let, které byly zaměstnané jako pokladní, se této trestné činnosti dopustily opakovaně tím, že na pokladny, které obsluhovaly, záměrně za nimi chodily další osoby, s jejichž vědomím jim úmyslně nenačetly potraviny, elektroniku, oděvy, drogeristické, papírenské a další zboží čtečkou čárových kódů nebo naopak zboží stornovaly a dané osoby s nenaúčtovaným zbožím bez zaplacení si tento nákup odnesly z prodejny. Dvaačtyřicetiletá pokladní měla takových skutků v počtu 34 a druhá, 62letá žena, takto zboží „prodávala“ ve 24 případech.

Dalších pět obviněných osob, taktéž z pokračující krádeže, se tohoto trestného činu dopouštěly s tím vědomím, že budou krást, kdy si naplnily nákupní vozíky zbožím, přičemž dobře věděly, ke které pokladní mají se zbožím jít a jak daný "nákup" bude probíhat.

Z prověřování této trestné činnosti kriminalisté zjistili, že k opakujícím a dlouhodobým krádežím zboží docházelo po dobu několika měsíců. Tímto jednáním byla společnosti způsobena škoda ve výši téměř 170 tisíc korun.

V případě odsouzení výše uvedených osob hrozí každé z nich až dvouletý pobyt za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
8. března 2022

vytisknout  e-mailem