Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody s lesní zvěří

RAKOVNICKO – Řidiči věnujte zvýšenou pozornost při projíždění kolem lesních porostů. 

K dopravní nehodě se zvěří vyjížděli policisté rakovnického dopravního inspektorátu dne 6. července po třiadvacáté hodině na silnici II. třídy v katastru obce Třeboc na Rakovnicku. Při dopravní nehodě došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Fabia se srnou, která vběhla řidiči z pravé strany přímo před vozidlo ve směru jízdy na obec Ročov. Policisté vyzvali dvaadvacetiletého řidiče z okresu Louny k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob a srna po střetu odběhla pryč. Vzniklá škoda na vozidle byla vyčíslena na částku 20 000,-Kč.

Téhož dne během několika minut se stala další dopravní nehoda, při které se střetlo osobní vozidlo Škoda Fabia se srnou. V tomto případě došlo k nehodě na silnici III. třídy na trase mezi obcemi Olešná a Chrášťany nedaleko místního hřbitova. Do jízdní dráhy řidičce vběhla z pravého příkopu srna, která vlivem nárazu byla zraněna. Na místo byl přivolán zástupce mysliveckého sdružení. Provedená dechová zkouška s dvaadvacetiletou řidičkou byla s negativním výsledkem. K žádnému zranění osob nedošlo. Předběžná škoda byla ve výši 30 000,-Kč.

Po čtrnácté hodině dne 7. července 2021 na silnici II. třídy v katastru obce Břežany došlo také k dopravní nehodě, kdy se střetlo osobní vozidlo s lesní zvěří. V osobním vozidle Škoda Octavia cestovala dvoučlenná posádka. Čtyřiatřicetiletému řidiči z Teplicka na trase z obce Kožlany do obce Čistá mu při mírném stoupání vběhl do boku vozidla z příkopu srnec. Řidič již nestihl zareagovat a zabránit tak střetu. Při nehodě řidič a jeho spolujezdkyně neutrpěli žádné zranění. Srnec po nárazu utekl. Provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na částku 80 000,-Kč.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách v době letních měsíců, což je také ovlivněno sklizněmi a prací na polích, kdy je zde narůst techniky a strojů, čímž je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
9. července 2021

vytisknout  e-mailem