Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti se učily správně přecházet

RAKOVNICKO - Zebra se za Tebe nerozhlédne.  

Ve dnech 31. března až 4. dubna 2014 probíhá dopravně preventivní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne. Projekt probíhá pod vedením Ředitelství služby dopravní policie a Oddělení tisku a prevence Policejního prezidia České republiky, za podpory partnerů projektu BESIP Ministerstva dopravy ČR a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra České republiky.
 
Za přítomnosti dopravních policistů se děti učí na vytypovaných přechodech u základních škol v Rakovníku zásady bezpečného pohybu na pozemních komunikacích a základní principy přecházení vozovky. Odměnou pro děti za správné přecházení a odpovědi jsou školní zápisníčky.
 
Touto akcí se snaží policisté poukázat na skutečnost, že děti jsou častými obětmi dopravních nehod a střetů s vozidly na přechodech pro chodce. Řidiči motorových vozidel by měli brát v úvahu dětskou spontánnost, nepozornost, nerozvážnost a to, že děti nemají tak dobrý odhad vzdálenosti a rychlosti jedoucích vozidel, nedokáží tak rychle jako dospělý předvídat nebezpečné situace.
 
Řidiči by měli v okolí škol ubrat plyn a měli by být více obezřetní a ohleduplní k dalším účastníkům v silniční dopravě, v tomto případě chodců. Rodiče dětí by měli, vybrat správnou cestu a několikrát si cestu ze školy a do školy s dítětem projít. Dítě by mělo být rodičem během školního roku zkontrolováno, zda dodržuje udělené rady. 
                                                                                             
 
nprap. Lenka Křišťálová 
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
1. dubna 2014
 
 

vytisknout  e-mailem