Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bral vše, co našel

RAKOVNICKO – Policisté po pachateli pátrají. 

Rakovničtí policisté přijali od operačního důstojníka oznámení o vloupání do stodoly a kůlen v obci Lužná, odkud byly odcizeny věci za sedmdesát tisíc korun.

Hlídka se spojila s oznamovatelkou a na místě dle provedeného šetření zjistili, že neznámý pachatel v době od 18. do 20. března vnikl na pozemek domu a u stodoly vytrhl dřevěné dveře, v níž si připravil tři hromady naskládaných věcí pravděpodobně k odnosu, které ale na místě ponechal. Ze stodoly odcizil sadu auto disků, krabici náhradních dílů k autu a další dvě krabice s nádobím. Dále se přemístil ke kůlnám, z nichž odcizil pračku, různá čerpadla, svěráky, různé druhy nářadí, sadu kolejí a modelů vláčků. Nakonec z pozemku dvora odcizil kolečko a okolo čtyřiceti kusů cihel.

Jednáním dosud nezjištěného pachatele byla způsobena škoda na odcizených věcech ve výši přes sedmdesát tisíc a škoda na poškození byla vyčíslena zhruba na 5 500 korun.

Policisté věc šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět let. 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
22. března 2021

vytisknout  e-mailem