Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol a drogy za volant nepatří!

RAKOVNICKO - Alkohol, drogy a nerespektování zákazu řízení motorových vozidel - toto nejčastěji řešili policisté z rakovnického územního odboru. 

Během posledních čtrnácti dnů policisté z územního odboru Rakovník zjistili nejméně u deseti řidičů požití alkoholu nebo užití drogy před jízdou. Užitím těchto návykových látek přišli na místě o své řidičské průkazy.
 
Někteří ani nerespektují to, že už o své řidičské průkazy přišli a soudem jim byl vysloven zákaz řízení, ale ani to jim nebrání, risknout to a usednout za volant.
 
 
Pervitin a marihuana za volantem
 
Hlídka z obvodního oddělení Roztoky zastavila v Pavlíkově 12. května 2015 před desátou hodinou večer osobní vozidlo Škoda Felicia, jež řídil 36 letý muž z Rakovnicka. Po předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla policisté vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky, která byla negativní, avšak test na drogy vyšel pozitivně na látku amfetamin/metamfetamin. Muž byl s tímto výsledkem seznámen a doznal se k tomu, že vykouřil před pár dny přibližně pěticentimetrovou „lajnu“ pervitinu. Na výzvu podrobit se lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu však odmítl. Tomuto muži byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz.
 
Před půl devátou večer dne 10. května 2015 zastavila hlídka u Újezdu nad Zbečnem vozidlo Škoda Fabia, které řídil devatenáctiletý řidič. U tohoto mladíka byla po kontrole dokladů provedena jak dechová zkouška, tak i test na přítomnost jiných návykových látek. Zatímco dechová zkouška byla negativní, test na drogy byl pozitivní na látku cannabis. Muž k tomuto výsledku uvedl, že téhož dne vykouřil půl cigarety Marihuany. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.
 
 
Maření výkonu úředního rozhodnutí a jízda pod vlivem alkoholu
 
Devětadvacetiletá žena, která byla koncem dubna zastavena hlídkou policistů z obvodního oddělení z Hořesedel u obce Přílepy, na výzvu k předložení dokladů předložila pouze svůj občanský průkaz a osvědčení o registraci vozidel, řidičský průkaz nikoliv. Dále byla žena vyzvána k dechové zkoušce, které se podrobila, avšak test na drogy a lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu odmítla. Následnou lustrací hlídka zjistila, že tato žena má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do března roku 2016.
 
Patnáct minut po druhé hodině ranní 5. května byl zastaven třiačtyřicetiletý muž, který řídil osobní vozidlo Fiat. Hlídce předložil pouze občanský průkaz a policisté na místě zjistili, že tomuto muži byl také vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2017. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil hodnotu převyšující jednu promile, na což dodal, že před jízdou vypil tři piva.
 
V Kněževsi večer 1. května 2015 byl zastaven policejní hlídkou devětačtyřicetiletý řidič s osobním vozidlem Renault, který se po předložení dokladů podrobil dechové zkoušce. Přístroj naměřil hodnotu téměř 3 promile alkoholu v dechu. Tento muž hlídce uvedl, že těsně před započetím jízdy dopil dva litry piva. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.
 
 
 
 
 
nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
15. května 2015

vytisknout  e-mailem