Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opakovaně jezdil bez řidičského oprávnění

PŘÍIBRAMSKO - Policisté muže zastavili během tří dnů čtyřikrát.  

Od pondělí 10. března do středy 12. března  zastavila hlídka celkem čtyřikrát padesátiletého muže, který po Příbrami jezdil bez řidičského oprávnění, navíc pod vlivem alkoholu či drog.

Poprvé byl kontrolován v nočních hodinách v ulici Hornických učňů. Policisté zjistili, že dotyčný je neřidič a odmítá se podrobit provedení zkoušky na přítomnost drog. Obdobně to probíhalo i v úterý v noci ve Školní ulici.

Ve středu navečer dotyčný zřejmě naboural při couvání do zaparkovaného vozidla stojícího před jednou restaurací  a způsobil škodu ve výši sedmi tisíc korun. Na místě nehody ale nezastavil a odjel. Policisté jej po hodině vypátrali, dotyčný jim ale tvrdil, že auto v inkriminované době zapůjčil jiné osobě. Při kontrole byl z motoristy cítit silný zápach alkoholu, dechové zkoušce se však nechtěl podrobit. Svým jednáním se dopustil dvou přestupků, za které zákon stanovuje 25 až 50 tisíc korun pokuty.

Za tři hodiny ho hlídka nachytala při řízení v jiné ulici. Tentokrát dechovou zkoušku podstoupil, přístroj vykázal hodnotu 1,26 promile. Test na drogy opět odmítl, ale uvedl, že den předtím požil dávku pervitinu. Muž je nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až jeden rok za mřížemi.
 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí P ČR Příbram
13. března 2014

vytisknout  e-mailem