Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lesní zvěř na silnicích

PŘÍBRAMSKO - V loňském roce řešili příbramští policisté celkem 178 srážek s lesní zvěří. 

Dnes po druhé hodině ranní došlo mezi obcemi Rejkovice a Jince k dopravní nehodě. Dvacetiletému řidiči osobního vozidla měla údajně vběhnout do jízdní dráhy z pravé strany komunikace lesní zvěř, a proto strhl řízení. V zatáčce pak na mokrém povrchu vozovky dostal s vozem smyk a vyjel vlevo mimo silnici, kde skončil ve vodním vodotoku.

Minulý týden vyjížděli dopravní policisté v ranních hodinách ke dvěma nehodám se srnou. Staly se na silnici I/18, první u obce Obory a druhá u Kosovy Hory. Škoda při nich vzniklá byla předběžně odhadnuta na téměř sto tisíc korun. V loňském roce řešili příbramští policisté celkem 178 srážek s lesní zvěří.

Řidiči by se měli plně věnovat řízení a neustále být obezřetní. Nejlepším preventivním opatřením je nízká rychlost jízdy, tím vzniklá prostor pro včasnou reakci. Pokud motorista spatří zvěř včas, měl by sešlápnout brzdový pedál a použít výstražné zvukové znamení. Jestliže již nejde srážce nijak zabránit, potom je nutné intenzivně brzdit a neuhýbat. Úhybný manévr je mnohem víc nebezpečný, hrozí např. přejetí do protisměru, čelní náraz do protijedoucího automobilu nebo náraz do stromu u silnice.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Přbram
5. březen 2024

vytisknout  e-mailem