Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zachránili mladý život

PRAHA VENKOV-JIH – Středočeští policisté z obvodního oddělení Říčany včas vypátrali osobu ohroženou na životě a poskytli jí první pomoc. 

K prověření tísňového volání vyjížděla minulou středu půl hodiny před půlnocí říčanská policejní hlídka společně s kolegy z dálničního oddělení Mirošovice. Jednalo o oznámení nahlášení pokusu sebevraždy mladého muže, který se má nacházet v odstaveném hnědém osobním vozidle, v blíže neurčené lokalitě obce Újezd u Průhonic, na rozhraní Středočeského kraje a územím hlavního města Prahy.
Policisté bedlivě a postupně propátrávali blízké okolí, jakož i jednotlivé ulice Újezda. Pět minut před půlnocí projížděla policejní hlídka z Říčan ulicí K Sukovu, kde na konci ulice následně objevila zaparkované vozidlo Opel hnědé barvy. Uvnitř vozidla se nacházel hledaný mladý muž, který byl v bezvědomí, nedýchal a na různé podněty nereagoval.
Policisté mu ihned poskytli první pomoc, zahájili resuscitaci a přivolali na místo záchranáře. Před jejich příjezdem se jim podařilo u muže obnovit dýchání a přivést jej ke vědomí. Jeho včasným vypátráním, samotným poskytnutím první pomoci, jakož i přivoláním rychlé lékařské služby se podařilo policistům zachránit jeho mladý život. Devětadvacetiletého muže si do své péče převzali středočeští záchranáři, kteří jej převezli k odbornému lékařskému ošetření do nemocnice.


nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
3. srpna 2016

vytisknout  e-mailem