Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vidět a být viděn

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z územního odboru se zapojili minulý pátek letošního 28. ledna do dopravně bezpečnostní akce. 

V rámci akce se policisté z dopravního inspektorátu, obvodních oddělení i oddělení hlídkové služby zaměřili na pohyb chodců za snížené viditelnosti na pozemních komunikacích mimo obec, zejména na dodržování ustanovení o povinnosti užívání reflexních prvků, jakož i ostatních nemotorizovaných účastníků silničního provozu, například cyklistů, ve vztahu k jejich viditelnosti. Policejní hlídky kontrolovaly i dodržování zákazu jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, jakož i dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích.  viditelnost text
,,Vidět, a být viděn“ je v tomto období nesmírně důležité, neboť lepší viditelnost zvyšuje naši bezpečnost.  Pamatujme, že chodci mají od roku 2016 povinnost, pokud se pohybují mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. V roce 2021 policisté rovněž vyjížděli k dopravním nehodám, při kterých došlo ke zranění dvanácti chodců a čtrnácti cyklistů. Bohužel i někteří z nich byli pro řidiče „neviditelní“, neboť nepoužívali reflexní prvky. V rámci prováděné silniční kontroly proto policisté chodcům a cyklistům pro jejich lepší viditelnost a bezpečí rozdávali reflexní předměty. 
Středočeští policisté se budou i v následujícím období věnovat kontrolám na pozemních komunikacích a zajišťovat tak bezpečnost a plynulost silničního provozu.

por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
1. února 2022

Odkazy do noveho okna

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem