Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tvoje cesta načisto

PRAHA VENKOV-JIH – Policista z oddělení tisku a prevence v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku navštívil děti v základních školách s preventivním programem primární protidrogové prevence. 

K setkáním docházelo především v dopoledních vyučovacích hodinách, kdy policejní preventista navštívil základní školy v Říčanech, Jesenici a Psárech, při kterých bylo realizováno více jak dvě desítky seminářů v rámci preventivního programu Tvoje cesta načisto. Programu se zúčastnilo téměř šest stovek žáků druhého stupně základních škol.
Tvoje cesta načisto je program primární protidrogové prevence, který je veden formou interaktivní přednášky založené na promítání skutečného příběhu, proložené soutěžní hrou a doplněné odborným výkladem policisty k vybraným pojmům trestního a přestupkového práva vztahujícího se k problematice návykových látek, jejich užívání, podávání a prodeje. Časová dotace pro uskutečnění jednotlivého semináře je v rozsahu dvou vyučovacích  hodin pro jednu skupinu (třídu).
V následujícím období letošního jsou již naplánovány další semináře zmiňovaného programu pro žáky II. stupně základních škol v lokalitách územního odboru. Preventivní činností zaměřenou právě na cílovou skupinu dětí a mládeže je rovněž realizován i preventivní projekt Bezpečná lokalita či Bezpečné město.



por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
23. března 2023

Odkazy do noveho okna

Tvoje cesta načisto - nabídka pro školy

Tvoje cesta načisto - nabídka pro školy 

Detailní náhled

Tvoje cesta načisto 2.

Tvoje cesta načisto 2. 

Detailní náhled

Tvoje cesta načisto 3.

Tvoje cesta načisto 3. 

Detailní náhled

Tvoje cesta načisto 4.

Tvoje cesta načisto 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem