Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Střet cyklisty s chodcem

PRAHA VENKOV-JIH – Dopravní policisté prověřují okolnosti letošní červnové dopravní nehody s účastí cyklisty a dvojicí chodců u Louňovic na Praze-východ. 

Na lesní cestě v katastru obce Louňovice jel v neděli 19. června krátce před šestnáctou hodinou ve směru od obce Louňovice do Jevan čtyřicetiletý cyklista. Při projíždění kolem dvojice chodců, tvořenou mužem a ženou, se jeden z páru natočil tak, že batohem, který si nesl na zádech, narazil do řídítek kola projíždějícího cyklisty. Cyklista v důsledku nárazu spadl s kolem na cestu a způsobil si zranění. Dvojice chodců po střetu nezastavila a pokračovala dál ve směru chůze od Jevan do Louňovic.
Dopravní policisté nyní prověřují všechny okolnosti této události a snaží se především zjistit její samotný průběh, bezprostřední příčinu a případnou míru zavinění jejích jednotlivých účastníků.
Zároveň pátrají po zmiňovaném páru chodců, kdy se jim v rámci prováděného šetření podařilo získat i jejich částečný popis. Mělo se jednat o muže a ženu ve věku 25 až 27 let. Muž byl střední, přibližně 165 cm vysoké postavy, měl hnědé vlasy, na sobě měl kraťasy a tričko světlé barvy. Žena byla střední, kolem 160 cm vysoké postavy, dlouhých tmavých vlasů, oblečena do ¾ kalhot černé barvy a trička.
Z uvedených důvodu se touto formou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, aby se jim přihlásili případní svědci, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k prošetřované události, a to přímo na policejní služebně dopravního inspektorátu v Mnichovicích nebo telefonicky na číslech 974 882 450, 974 882 451, či prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.

nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
30. května 2016

Odkazy do noveho okna

Situační pohled místa události č. 1

Situační pohled místa události č. 1 

Detailní náhled

Situační pohled místa události č. 2

Situační pohled místa události č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem