Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté v akci

PRAHA VENKOV-JIH – Ve vytypovaných lokalitách územního odboru proběhla ve středu letošního 8. října bezpečnostní akce s krycím názvem „Věra“  

Do policejní akce se od středečního odpoledne do pozdních nočních hodin zapojily tři desítky uniformovaných policistů ze služby pořádkové a dopravní policie.  
Plán akce vycházel z analýzy trestné činnosti, jakož i vyhodnocení statistických údajů z oblasti bezpečnosti silničního provozu v teritoriu územního odboru Praha venkov-JIH.
Policisté při silničních kontrolách na vytypovaných stanovištích zkontrolovali přes devadesát motorových vozidel a necelou stovku osob. Na místě projednali v blokovém řízení šedesát jedna přestupků. U jednoho z kontrolovaných řidičů zjistili i závažné porušení pravidel silničního provozu, neboť řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. V souvislosti se spácháním trestné činnosti na úseku drogové problematiky během akce zadrželi jednu osobu a v současné době je proti ní vedeno trestní řízení.
Cílem této policejní akce byla především prevence před narušováním veřejného pořádku v období konání komunálních voleb 2014 a dílčích voleb do senátu.   
 
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
9. října 2014

vytisknout  e-mailem