Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po odcizeném motocyklu

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z obvodního oddělení Jílové u Prahy od pátku letošního 22. ledna šetří případ krádeže motocyklu značky Suzuki. 

V pátek přibližně dvě hodiny po poledni policisté ze služebny v Jílovém u Prahy přijali oznámení od jednačtyřicetiletého řidiče, že mu byl odcizen černý motocykl Suzuki Burgman s pražskou registrační značkou za 25 tisíc korun.
Svůj motocykl naposledy viděl v pátek 22. ledna půl hodiny po půlnoci v Dolních Břežanech, kdy jej odstavil v ulici Jasmínova na uzavřeném oploceném pozemku u rodinného domu. Před odchodem si motocykl řádně uzamkl a zajistil. Kolem poledne, téhož dne, zjistil, že se motocykl na svém místě nenachází a pravděpodobně mu byl odcizen. Krádež následně nahlásil na Policii České republiky.
Policisté uvedený případ šetří jako přečin porušování domovní svobody a zločin krádež, za který pachateli v případě jeho dopadení a následném odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť se jej dopustil v době nouzového stavu vyhlášeného usnesením vlády České republiky.
Policisté se rovněž touto cestou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, aby se jim přihlásili případní svědci, kteří se v inkriminovanou dobu v této lokalitě pohybovali a mohli si povšimnout podezřelých okolností, například výskytu podezřelých či neznámých osob a vozidel. Poznatky k hledanému motocyklu, jakož i k tomuto případu jim mohou občané osobně sdělit přímo na služebně obvodního oddělení Jílové u Prahy, nebo je mohou zavolat na telefon 974 867 120, případně prostřednictvím bezplatné linky 158 tísňového volání Policie České republiky.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
25. ledna 2021

vytisknout  e-mailem