Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizený střešní box

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z obvodního oddělení v Říčanech od pondělního rána pátrají po pachateli krádeže střešního boxu ze zaparkovaného vozidla. 

Oznámení o odcizení střešního boxu značky Thule Touring L 780 v Říčanech přijali v pondělí letošního 15. února po osmé hodině ranní. Dosud nezjištěný pachatel v ulici Jihlavská během noci z neděle na pondělí ze zaparkovaného bílého Citroenu C4 Picasso odmontoval a následně odcizil zmiňovaný střešní box i s nosníky. Pachatel majitelce vozidla způsobil škodu na odcizení, kterou si předběžně vyčíslila na částku 15 tisíc korun. 
střešní box ilustrační fotoUvedený případ byl právně kvalifikován jako zločin krádež, kdy pachateli za tento jeho čin hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť se krádeže dopustil za situace, v rámci které byl usnesením vlády České republiky vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav.
Policisté se rovněž touto cestou obracejí na širokou veřejnost s výzvou, aby se jim ozvali případní svědci, pokud mají k tomuto případu jakékoliv informace, případně i řidiči, kteří mají ve vozidlech nainstalované záznamové zařízení a v inkriminovanou dobu touto lokalitou projížděli. Kontaktovat je mohou osobně na služebně obvodního oddělení v Říčanech, nebo telefonicky na čísle 974 881 730.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
17. února 2021

Odkazy do noveho okna

Říčany - Jihlavská

Říčany - Jihlavská 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem