Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehoda na přejezdu

PRAHA VENKOV-JIH – Přibližně patnáct minut před desátou hodinou vyjížděli minulý pátek dopravní policisté k dopravní nehodě, ke které došlo v katastru obce Davle v místě železničního přejezdu. 

Čtyřiačtyřicetiletá řidička se svým Fordem nerespektovala výstražná červená střídavě přerušovaná světla signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjela na železniční přejezd. Zde se následně střetla s projíždějícím osobním motorovým vlakem. Vlaková souprava přední částí narazila do levého boku vozidla, vozidlo tlačila před sebou, které poté přibližně po dvaceti metrech sjelo mimo kolejiště. Davle - střet vozidla s vlakem
V době nehody ve vozidle cestovaly tři osoby, kdy řidička a spolujezdkyně utrpěly zranění, se kterými byly převezeny sanitním vozidlem záchranné služby k lékařskému ošetření a vyšetření do pražské nemocnice. Ke zranění osob nacházejících se v době střetu ve vlaku nedošlo. Provoz na železniční trati byl po dobu zásahu složek IZS, dokumentování a odklízení následků nehody, zastaven. Při nehodě vznikla i hmotná škoda, která byla předběžně vyčíslena na částku přesahující sto tisíc korun. Okolnosti této dopravní kolize nyní prověřují policisté ze skupiny dopravních nehod.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
23. září 2020

Odkazy do noveho okna

Davle - nehoda vozidla s vlakem

Davle - nehoda vozidla s vlakem 

Detailní náhled

Davle - střet vozidla s vlakem

Davle - střet vozidla s vlakem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem