Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Napadl řidiče autobusu

PRAHA VENKOV-JIH – Incident mezi cestujícím a řidičem autobusu z poloviny letošního září šetří říčanští policisté. 

K samotnému fyzickému napadení řidiče linkového autobusu linky č. 381 mělo dojít ve středu 16. září přibližně 15 minut před 14 hodinou v Říčanech, když autobus jedoucí ve směru z Kutné Hory do Prahy zastavil v zastávce Říčany, K žel. st.,, která se nachází poblíž křižovatky ulic Černokostelecká a Haškova. Následně jeden z cestujících, který do autobusu nastoupil v Mukařově, pěstmi zaútočil na řidiče a dalšího muže, rovněž řidiče autobusu. Oba muži při ataku utrpěli zranění v obličejové části hlavy. Incidentu měla předcházet slovní rozepře mezi ním a zraněnými muži. Útočník následně z místa odcházel po Černokostelecké a následně odbočil do ulice Haškova.
Policistům se podařilo zjistit i jeho částečný popis, podle kterého se mělo jednat o mladíka ve věku kolem 25 let, přibližně 185 cm vysoké štíhlé sportovní postavy, měl na sobě černou stylovou rouškou. Na levé tváři měla rouška nějaký znak, pravděpodobně kulatý a červený emblém. Oblečen byl do černého trika a tmavých krátkých kalhot, na hlavě nasazenou černou basebalovou čepici a na nose nasazeny zřejmě dioptrické brýle. Hovořil česky, bez přízvuku a vady řeči.
Policisté předpokládají, že by neznámého mladého muže podle přiložených fotografií z kamerového záznamu a částečného popisu mohl někdo z občanů poznat. Proto se na ně touto formou obracejí se žádostí o pomoc, aby jim pomohli zjistit jeho totožnost, neboť jeho výpověď může policistům objasnit důležité okolnosti celého případu. Rovněž se jim mohou ozvat i případní další svědci, kteří se v inkriminované době pohybovali v místě události, či byli přímo svědky zmiňovaného incidentu.
Jakékoliv informace k tomuto případu jim mohou případní svědci sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení v Říčanech, nebo je mohou zavolat na telefonní čísla: 725 961 502, 974 881 730, případně prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
20. října 2020

Odkazy do noveho okna

Situační  pohled - ul. Černokostelecká s autobusem na zastávce

Situační pohled - ul. Černokostelecká s... 

Detailní náhled

Detail - autobus a neznámý mladík

Detail - autobus a neznámý mladík 

Detailní náhled

Detail - odcházející mladík

Detail - odcházející mladík 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem