Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nález dělostřelecké munice

PRAHA VENKOV-JIH –  Policisté z obvodního oddělení Čestlice ve čvrtek ráno přijali oznámení o nálezu nebezpečného předmětu v areálu Průhonického parku 

Krátce po osmé hodině 2. července letošního roku policejní hlídka z obvodního oddělení Čestlice společně se strážníky Obecní policie Průhonice zajišťovali místo nálezu nebezpečného předmětu, odpovídající dělostřelecké munici. Předmět nalezl při čištění jednoho z rybníku v Průhonickém parku zaměstnanec botanického ústavu ve vyvezené zemině.
Na místo byl neprodleně přivolán policejní pyrotechnik, který provedl odborné ohledání samotného předmětu a místa nálezu, jakož i jeho přilehlého okolí. Po provedeném pečlivém ohledání policejní specialista nebezpečný předmět identifikoval jako nevybuchlou dělostřeleckou minu ráže 82 mm z období druhé světové války. Pyrotechnik nebezpečnou munici následně zajistil a odvezl k odbornému zneškodnění.

Pyrotechnici v obdobných případech nálezu munice, předmětu připomínajícího munici, výbušniny, výbušného předmětu, nebo podezřelého předmětu, radí občanům, aby se tohoto předmětu vůbec nedotýkali, ihned informovali policii a podle možností i okolností do příjezdu policie zajistili, aby se k předmětu nepřiblížila jiná osoba.  

nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
3. července 2015

Odkazy do noveho okna

dělostřelecká mina

dělostřelecká mina 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem